AB’deki Facebook ve Instagram’a reklamsız abonelik seçeneği

Meta, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcılarının reklamlardan kaçınmak için abonelik ödemesi yapabilecekleri bir seçeneği sunmayı gözden geçiriyor

Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu olan Meta’nın Avrupa’da getirilen siyasi reklam yasağının ardından yeni bir projeyi devreye sokmak için hazırlandığı bildirildi

New York Times’ın haberine göre, Meta, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcılarının reklamlardan kaçınmak için abonelik ödemesi yapabilecekleri bir seçeneği sunmayı gözden geçiriyor.

Bu sayede Meta, AB’nin katı düzenlemelerinden daha az etkilenecek.

Meta’daki yetkililere göre abonelik için ödeme yapanlar reklamları görmeyecek. Ancak bununla birlikte Meta, AB’de reklam içeren uygulamaların ücretsiz sürümlerini sunmaya devam edecek.

Bu sayede Meta, mahremiyetle ilgili endişeler ve AB’den gelen diğer soruşturmaların üstesinden gelmeyi hedeflerken, kullanıcılara, şirketin insanların verilerini analiz etmeye dayanan reklam tabanlı hizmetlere karşı da bir alternatif sunma imkanına sahip olacak.

Dördüncü para cezası

AB son olarak mayıs ayında Meta’yı kişisel veri transferi nedeniyle 1,2 milyar euro para cezasına çarptırdı.

AB şu ana kadar Instagram, WhatsApp ve Facebook hizmetlerindeki veri ihlalleri nedeniyle Meta’ya hali hazırda yüz milyonlarca euroluk para cezası verdi.

Son ceza ise AB’de sosyal medya devine son bir yılda verilen dördüncü ceza.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort