Anemiyi önlüyor, kanser riskini azaltıyor… Faydaları say say bitmez

Beyaz veya siyah dut kullanılarak yapılan dut kurutma işleminin faydaları ise say say bitmez… İşte dutun faydaları…

DUT KURUSU İÇERİĞİ

Kurutulmuş dut, yüksek oranda karbonhidrat, protein ve şeker içerir. İçerisindeki lif, sindirim sistemi sağlığını destekler, kolesterol seviyelerini düzenler ve enfeksiyona karşı korur. C, E, K, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve demir gibi birçok vitamin ve minerali içerir. C vitamini, cilt sağlığı ve genel vücut fonksiyonları için önemlidir, K vitamini kan pıhtılaşması, kemik sağlığı ve metabolizma süreçlerinde rol oynar. Yüksek demir içeriği sayesinde kansızlıkla savaşır ve anemiyi önler. Dut, kalp sağlığını korur, kanser riskini azaltabilir ve oksidatif stresi önleyebilir.

DUT ÇAYININ FAYDALARI

Dut kurusu çayı da yine kendisi gibi antioksidan özelliklere sahip olup, kalp sağlığı ve sindirim sistemi ve diş eti hastalıkları üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir